De eetkamer oppimpen: zo doe je dat!

Geplaatst door

De eetkamer wordt steeds meer het verlengstuk van de woonkamer. We worden steeds drukker en we krijgen steeds meer verplichtingen. Het is dan ook heerlijk om tijdens de eetmomenten nog even van elkaar te kunnen genieten en ervaringen met elkaar te kunnen delen. Toch ontsnappen we ook snel weer uit de eetkamer om lekker op de bank te duiken, maar waarom toch eigenlijk? Vaak omdat de woonkamer een stuk gezelliger is. Met de volgende tips voor je woning zorg jij ervoor dat je vrienden en familie voortaan niet meer weg te slaan zijn uit de eetkamer. Zet een drankje en snack op tafel en geniet van de gezellige momenten! Meer huisinspiratie heb je niet nodig.

Zorg voor gezelligheid

Er mag best ruimte zijn voor gezelligheid in de eetkamer. Hang bijvoorbeeld mooie foto’s op of zorg voor een gehele collagewand boven de eettafel. Zorg door middel van kaarsjes voor een warme sfeer en bovenal: geen mobiele brigade aan tafel! Dit kost helemaal niks, maar zorgt binnen no-time voor meer sfeer in de eetkamer.

Geschikte eetkamerstoelen

Eten jouw gezinsleden ook razendsnel hun eten op, zodat ze snel van die eetkamerstoelen af kunnen komen? Dit komt helaas maar al te vaak voor. Het zitcomfort is meestal niet erg hoog op deze stoelen. Zorg ervoor dat jij stoelen uitkiest die wel een hoog zitcomfort hebben en kun je ook eens een zaterdagavond doorbrengen met vrienden aan de eetkamertafel.

Zorg ervoor dat je kan blijven zitten

Oeps! Weer dat ene bord en lepel vergeten. Opnieuw snel je uit je stoel en ga je op onderzoek uit in de keuken. Helaas komt dit maar al te vaak voor. Door middel van een mooie servieskast zorg jij voor meer opbergruimte in de eetkamer (en stiekem ook in de keuken!) waardoor je alles fijn bij de hand hebt. Zo kan je lekker lang blijven zitten en genieten van je tafelgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *