De woontrends van 2018 op een rijtje

Geplaatst door

2018 is nu al weer een aantal maanden oud en langzamerhand beginnen we weer de kriebels te krijgen om aan de slag te gaan in huis. Er bestaat dan ook geen beter moment om je woning helemaal aan te passen op de woontrends van 2018! Ook dit jaar zien we weer heel veel oude bekenden terug, maar ook nieuwe trends passeren de revue. Op woonaanrader verbaasden we ons alweer over de nieuwste trendkleuren van dit jaar en ook op andere blogs genoten we van nog meer trends over wonen. Lees je mee voor meer inspiratie?

Een ranke vormgeving

Nieuw dit jaar is een geheel nieuwe vormgeving van de meubels. Waar we eerst juist heel veel robuuste en grote banken, fauteuils en gigantische kasten zagen, is de vormgeving nu juist rank en slank. In het interieur van 2018 zien we vooral heel veel minimalisme voorkomen en dat wordt ook doorgevoerd in de uitvoering van de meubels.

Roze en bruin zijn helemaal hip

Bruin is het nieuwe zwart in 2018! Deze kleur mag dan ook echt niet ontbreken in huis. Of je het nu doorvoert in accenten of dat je een muur deze kleur geeft, alles mag! Ook roze mag niet ontbreken in je woning. Vooral warm roze is erg populair. Colorblocking is ook dit jaar weer favoriet dus bruin en roze combineren kan ook perfect als je echt mee wilt gaan met de trends.

Less is more

We hadden het er al even over, maar het minimalistische wonen is ook dit jaar weer favoriet. Beperk dan zoveel de accesoires en ga aan de slag met pure eenvoud. Kies voor neutrale kleuren, natuurlijke materialen en een eenvoudige vormgeving. Deze stijl is niet alleen super hip, maar ook nog eens tijdloos! Hierdoor kan je er jaren plezier van hebben.

Industriële stijl

Ook dit jaar zien we weer een toegenomen interesse in de industriële stijl. Het past dan ook perfect bij de andere trends van dit jaar en vraagt om minimalisme, eyecatchers, neutrale kleuren en natuurlijke materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *