Je woonkamer de ultieme industriële look geven

Geplaatst door

De woonkamer moet rust en vrede uitstralen, dat waar je zo naar zoekt als je thuis komt van een drukke dag. Geeft jouw woonkamer je alleen maar een kil en onprettig gevoel? Geef hem dan een flinke opknapbeurt! Bij het oppimpen van je woonkamer kan je natuurlijk direct aan de slag gaan met het inkopen van accesoires. Een bezoekje aan de vloerkledenzaak, een bezoekje aan de zoveelste winkel met tierelantijntjes en ga zo maar door. Het is toch aan te raden om eerst een stijl uit te kiezen, zodat je daaromheen je woonkamer kan opbouwen. Favoriet onder veel mensen is de industriële stijl. Deze stijl behoort al jarenlang tot de absolute top als het gaat om woontrends. Met de volgende tips geef jij je woonkamer ook de ultieme industriële look.

Zorg voor de juiste verlichting

Industriële lampen zijn onmisbaar bij deze stijl. Zo creëer je een hoop sfeer zonder het minimalistische gevoel te verliezen.

Less is more

Veel trends van dit moment worden gebouwd om het gezegde: ‘Less is more’. Dit is al tijden zo bij de industriële stijl. Veel accesoires zie je dan ook niet bij deze stijl. Natuurlijk kan je de kamer wel wat opfleuren met wat natuurlijke accenten. Het is ook een stijl die zich bij uitstek verleent voor creatievelingen. Maak bijvoorbeeld zelf van oude blikjes een vaas of opbergkistje. Ook van versleten koffers kan je een eyecatcher maken in de hoek van de kamer. Met creatief denken kan je een prachtige sfeer creëren en een ware persoonlijke tint aan je huis meegeven.

Robuuste meubels

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste, stevige meubels. Zelf kan je deze ook gemakkelijk combineren met andere meubels. Denk bijvoorbeeld aan een cognac leren bank. Alles om dat oude fabrieksgevoel weer in huis te halen.

Creatief met fotobehang

Bakstenen en de industriële stijl gaan hand in hand. Als je deze niet in huis hebt, kan je natuurlijk aan de slag met allerlei moeilijke handelingen. Makkelijker is om de muur te bekleden met een ‘bakstenen’ fotobehang. Zo haal je binnen no-time de industriële look in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *