Transparante rolgordijnen: hot or not?

Geplaatst door

In zonweringland veranderen er nog wel eens wat dingen. Wat vorig jaar hot was, kan dit jaar alweer not zijn. Maar hoe zit dit eigenlijk met transparante zonwering? Hot or not? Wij weten dat het nog altijd veel wordt verkocht, maar heb jij het ooit wel eens zien hangen bij vrienden of familie? Tijd om eens dieper in de transparante rolgordijnen te duiken.

De voordelen op een rij

Het hebben van (transparante) rolgordijnen brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het gemak van het monteren. Ben je een beetje handig? Dan is dit prima zelf te doen zonder dat er een monteur aan te pas moet komen. Monteer een steun of cassette op het plafond of de muur en je kunt zo je rolgordijn erin klikken. Handig en efficiënt. Daarnaast kun je deze soorten rolgordijnen zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan metalen details of een mooie onderlat.

Transparante rolgordijnen

Transparante rolgordijnen bieden in vergelijking met normale rolgordijnen net dat stukje extra licht in de woonkamer. De zon wordt echter goed tegengehouden, want je kunt met transparante rolgordijnen prima TV kijken zonder zonnestralen over het scherm. Vanaf buiten is daarnaast niet naar binnen te kijken, dus je behoudt volledig je privacy. Dit maakt transparante rolgordijnen uitermate geschikt voor kleine ruimtes, waar je wilt kunnen profiteren van alle mogelijke lichtinval maar ook privacy wilt behouden. Ook voor grotere ruimtes en ramen zijn transparante rolgordijnen een goede optie, want je kunt dan immers nog heerlijk naar buiten turen.

De mogelijkheden met transparante rolgordijnen

Nog niet overtuigd van transparante rolgordijnen? Bedenk wel dat ze in diverse kleuren beschikbaar zijn. Je zit dus niet vast aan een witte, standaard kleur, maar je kunt ze afstemmen op je interieur. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? De meeste zonweringspecialisten hebben een breed assortiment aan transparante rolgordijnen. Maar niet enkel deze zonwering; ook lamellen, plissés, vitrage en paneelgordijnen zijn vaak transparant beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *