Welke meubels passen bij een industrieel interieur?

Geplaatst door

Wanneer jij je huis in gaat richten, dan wil je natuurlijk wel dat je huis een beetje is ingericht volgens de laatste trends. Een industrieel interieur is tegenwoordig heel erg populair. Het is dan ook niet zo gek om je huis industrieel in te richten. Maar welke meubels passen bij een industrieel interieur?

Donkere kleuren

Een industriële inrichting wordt vooral gekenmerkt door veel donkere kleuren. Uiteraard kan je dit afwisselen met vrolijke accessoires. De tinten in een industriële inrichting zijn vooral grijs, donkerblauw en zwart. Mocht je dus een industriële inrichting willen, houd deze kleuren dan aan voor je meubilair.

Materialen

Qua materiaal zijn ijzers zoals staal heel erg kenmerkend. Toch zijn houten onderdelen ook onmisbaar. Een goed voorbeeld van een industrieel meubelstuk is een houten tafeltje met ijzeren poten.

Lampen

Veel industrieel ingerichte woonkamers worden gekenmerkt door grote lampen. Hierdoor wordt een sfeervolle woning gecreëerd wat dan ook grotendeels te danken is aan deze lampen. De lampen in een industrieel interieur zijn vaak groot en massaal. Een echte eye-catcher. Vaak zijn deze dan gemaakt van zware, donkere materialen als donker plastic of staal. Het is erg mooi om een grote lamp boven de eetkamertafel te plaatsen zodat deze over de tafel en in haar omgeving mooi licht laat schijnen.

Geverfde muren

Een industriële inrichting wordt gekenmerkt door donkere kleuren. Om een industriële vibe door de kamer te laten gaan is het dus van belang dat donkere kleuren eigenlijk als het ware de hoofdtoon voeren in de kamer. Dit kan je heel makkelijk bereiken door een muur in een donkere kleur te verven. Op deze manier kan je heel goedkoop en snel jouw kamer omtoveren tot iets industrieels.

Industriële accessoires

Ook door het effectief inzetten van accessoires kan jij jouw interieur al heel industrieel laten lijken. Kies voor stalen accessoires in donkere kleuren, maar zilver en brons zijn ook heel goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een stalen kaarsenhouder, een metalen tijdschriftenrek enzovoort. Door het goed gebruiken van accessoires hoeft jouw meubilair niet eens heel industrieel te zijn. Als je al een muur verft en wat leuke accessoires bij elkaar zoekt is hetzelfde effect al heel snel bereikt.

Het is dus niet heel lastig om jouw interieur een industrieel tintje te geven. Het belangrijkste is dat je gebruik maakt van donkere kleuren. Verder maak je gebruik van industriële materialen, dus veel metaal maar ook natuurlijke materialen en zwaar plastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *