Selecteer een pagina

Verhuizen tijdens een lockdown is een hele uitdaging. Eigenlijk is een verhuizing altijd wel spannend en een stressvolle bezigheid en eigenlijk zijn er maar een aantal mensen die het leuk vinden. Er komt een hoop bij kijken en je slaapt er wellicht ook niet zo goed meer van. Dit kun je grotendeels voorkomen door een goede en duidelijke planning te maken, maar ook door wat zaken uit handen te geven. Hiermee bespaar je de nodige stress en laat je een specialist het werk doen. Een specialist kan bijvoorbeeld een verhuisbedrijf zijn. Lees hier over de verschillende redenen om een verhuizing uit te besteden.

Veel werk uit handen nemen

Uiteindelijk zal dit de voornaamste reden zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Je wilt dat ze wat werk uit handen nemen. Werk dat je dan niet zelf of uit te voeren, maar door een ervaren verhuizer wordt gedaan. Zoek daarbij het liefst ook naar een verhuizer bij jou uit de buurt. Een lokaal verhuisbedrijf in Zoetermeer bijvoorbeeld zal voor een verhuizing in Zoetermeer minder kosten (denk aan voorrijkosten) rekenen dan een verhuisbedrijf in den Haag, daar zit vaak nog wel een verschil in.

De juiste materialen

Voor sommige verhuizing is een verhuislift nodig. Als je vanaf een appartementje in den Haag moet verhuizen dan wil je het liefst een verhuisbedrijf in den Haag die ook een verhuislift tot zijn beschikking heeft. Zo’n verhuislift is natuurlijk erg handig en maakt het werk een stuk effectiever en sneller. De kosten zijn het ook niet. Bij sommige verhuisbedrijven kun je al voor zo’n 50€ per uur, inclusief een bestuurder een verhuislift huren. Dat zorgt ervoor dat je niet vanaf de 4e verdieping op en neer hoeft te lopen met zware stoelen, een bank of een bed, maar dat je dit gewoon eenvoudig op de verhuislift plaatst.

Geen vrienden als hulp

In de periode voor corona was het mogelijk om met een grote groep vrienden, familie en kennissen samen de verhuizing uit te voeren. Nu wordt dat steeds lastiger. Met slechts een zeer selecte groep hulp kun je een verhuizing op een verantwoorde manier uitvoeren. Terwijl verhuizers wel hun werk mogen doen, natuurlijk wel met bepaalde regels. De verhuizers voeren nog dagelijks verhuizing uit maar doen dat wel op een veilige manier, waardoor je niet het risico loopt op besmettingen.