Selecteer een pagina

Er is natuurlijk niks zo vervelend als dat er in je woning wordt ingebroken, behalve dan dat er wordt ingebroken en je het gevoel hebt dat je het had kunnen voorkomen. In dit blog hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet waarmee je inbrekers afschrikt of het in ieder geval lastig maakt. Hopelijk zit er een handige tip of oplossing voor je tussen.

Camera’s 

Een inbreker wil in de eerste plaats natuurlijk ongezien te werk kunnen gaan want anders kunnen de hulpdiensten gewaarschuwd worden of kan er nog een latere vervolging komen. Als je dus een camera installatie aan je gevel hebt hangen of bij je achter deur bijvoorbeeld schrikt dat natuurlijk enorm af. Het is juist goed als de camera in beeld hangt dit zorgt er voor dat de inbrekers denken van oh er hangt er al 1 in het zicht wie weet wat ze binnen nog hebben hangen dit huis sla ik liever over. De camera’s hoeven niet eens echt te zijn om natuurlijk het schrik effect te creëren, er zijn tegenwoordig hele goede namaak camera’s.

Inbraakproof slot

Een slot is natuurlijk de laatste halte van de beveiliging van je huis, als de inbreker dit forceert is het vrij spel mits er natuurlijk een inbraakalarm is. Daarom is een sterk slot erg belangrijk en vooral een simpel slot is een no go volgens slotenmaker Tilburg. Volgens de sloten meester kunnen meerdere sloten ook de gewenste veiligheid bieden. Verdeeld over de deur is dat al een stuk lastiger binnenkomen dan bij alleen een midden slot. Deze is met het nodige gereedschap makkelijk te omzeilen. 

Een alarm systeem

Een alarmsysteem is natuurlijk een bekende en effectieve oplossing, wanneer er onaangekondigd iemand aan bijvoorbeeld de deur of poort zit gaat er een alarm af. De meeste van deze systemen zijn doorgespeelt met een alarm nummer dus zal er vaak snel een belletje komen vanuit de hulplijn of alles goed gaat of dat het echt een inbraak is. Het enige nadeel aan een alarmsysteem is dat als het afgaat de inbrekers soms al binnen kunnen zijn. Het hangt bij deze tip er dus echt vanaf hoe geavanceerd je beveiligingssysteem is ingesteld. Want met een alarm dat pas afgaat als er iemand binnen is kan het nog wel eens te laat zijn helaas.