Selecteer een pagina

Eens in de vijf jaar is ineens dat gevoel er weer, die behoefte om het interieur in je huis eens aan te pakken. Het struinen op Pinterest wakkert dit gevoel vaak aan, omdat het boordevol ideeën staat. Maar niet al die ideeën zijn even goedkoop. Met een paar handige tips zullen we je laten zien dat je ook met de hand op de knip straks weer helemaal bij de tijd kunt zijn.

Je bent alvast goed begonnen want want op mega meubelstunthal staan veel meubels voor dumpprijzen. Als je voor het aanpassen van bijvoorbeeld je woonkamer alleen op zoek bent naar een nieuw dressoir dan kunnen je hier al mooi slagen. Maar als je echt de kriebels hebt gekregen dan ga je voor de grondige aanpak. Met het volgende stappenplan kom je beslagen ten ijs.

  1. 1. Tip 1: Stel van tevoren een budget vast

Allereerst is het zaak om een budget voor jezelf vast te stellen. Wat wil je maximaal besteden aan je herinrichting. Als je deze stap niet zou nemen kan het zomaar gebeuren dat je straks het dubbele hebt uitgegeven zonder dat je er erg in het gehad. Het resultaat kan dan nog zo mooi zijn een wrange nasmaak is moeilijk weg te spoelen. Door eerst te bepalen wat je wilt besteden kun je dit voorkomen. Dit geeft je de mogelijkheid om het herinrichten bijvoorbeeld in twee stappen te doen, uitgesmeerd over twee of drie maanden om maar even wat te noemen.

  1. 2. Tip 2: Maak een moodboard

Bezoek websites van bladen als VTWonen en Pinterest en stel je eigen moodboard samen. Aan de hand van de impressies van diverse voorbeelden kun je namelijk goed je richting bepalen waar je met de stijl van het interieur heen wilt. Ook het lezen van blogs zoals deze helpen je hierbij. En we zouden er geen goed aan doen als we je niet alvast wat goede suggesties aan zouden dragen.

  1. 3. Tip 3: Bepaal je stijl, vergeet hierbij vooral de kleurcombinaties niet

Een van die trends zul je je misschien al zijn opvallen bij het samenstellen van je moodboard en dat is de betonlook of anders wel het industrieel design. Denk hierbij bijvoorbeeld aan industriele meubels De ruwe robuuste stijl hiervan wordt tegenwoordig veel tegenover natuurtinten gezet als mosgroen en lichtbruin. 

Trend 1: Tegenstellingen

De grijstinten van beton en ijzer steken namelijk mooi af tegen de warme kleuren uit de natuur. Het is een woontrend die al jaren populair is. Niet alleen de tegenstellingen van kleuren en materiaal worden hierbij gebruikt. Ook de tegenstellingen in functie zorgen voor verrassende effecten zoals het dressoir die je hieronder ziet. Het heeft namelijk de uitstraling van een archiefkast. 

Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis is het ruwe erg in trek. Denk bijvoorbeeld eens aan de Suar boomstamtafel of betonlook buitentafel (vaak een mix van een betonnen blad met steigerpijpen als ondersteuning).

Trend 2: Meer ronde en ovale vormen

Ondanks de blijvende populariteit van het strakke industriële design zien we wel dit najaar een nieuwe trend erbij ontstaan, het gebruik van meer ronde vormen zoals ronde spiegels in huis. Ook ronde vloerkleden om meer bolvormige lampen horen hierbij. Het levert een mooi speels effect op en het vergroot de vriendelijkheid. Daarnaast zorgt het ook voor een ander spel van het licht in de ruimtes. 

Niet alleen lampen, vloerkleden en de vormen in bijvoorbeeld zijn meer glooiend, nee ook simpele elementen als de plantenpotjes, kaarsen en bijzettafeltjes of krukjes dragen bij aan het ronde element in de wooninrichting.

Oja, een van de trendkleuren van dit jaar is okergeel! Maak hier dus zeker gebruik van in je design!

We hopen dat je met de bovenstaande tips weer even uit de voeten kan en zin krijgt in de herfst. We zeggen op onze beurt, laat de natte en koude dagen maar komen!