Selecteer een pagina

Verhuizen kost veel geld, daar kunnen we niet omheen. Zeker in grotere steden lijkt het duurder te zijn. Om je een handje te  helpen om kosten te besparen krijg je hier een aantal tips als het gaat  om je verhuisbedrijf, maar ook hoe jij jezelf kan helpen in de verhuizing.

Verhuisbedrijf

In grote en drukke steden zoals Amsterdam is verhuizen al snel duur. Om goedkoop te verhuizen in Amsterdam is het verstandig om een verhuisbedrijf in Amsterdam op te zoeken. Dit scheelt dan ook benzine kosten. Want je moet natuurlijk de kilometer vergoeding betalen.

Als tweede is het goed om te kijken naar verschillende verhuisbedrijven. Kies niet rechtstreeks de eerste die je ziet op google. Vraag meerdere offertes op zodat je de bedrijven kan vergelijken met wat ze te bieden hebben, maar ook om de prijzen te vergelijken.

Het gebeurt namelijk vaak dat mensen maar één offerte aanvragen en daar blind voor gaan. Door meerdere offertes aan te vragen kan je tot wel 40% besparen in vergelijking tot andere verhuisdiensten. Zo kan je dus zeker goedkoper verhuizen.

Tips

Naast het uitzoeken van een goedkoop verhuisbedrijf, zijn er natuurlijk veel meer andere mogelijkheden voor goedkoop verhuizen. Hieronder zie je een aantal tips die jou zouden moeten helpen.

  • Help mee met de verhuizing. Als dit mogelijk is, is dit ideaal. Dit scheelt namelijk in kosten met het inhuren van mensen.
  • Goede voorbereiding. Doe zo veel mogelijk werk van te voren. Denk maar bijvoorbeeld aan je kasten inpakken met bubbeltjes plastic ect.
  • Zorg voor hulp. Als het mogelijk is, kan je familie en vrienden inschakelen met het verhuizen. Dit kan een hoop tijd en dus ook kosten schelen.
  • Afscheid nemen van spullen. Onthoud dat lang niet alles wat je nu in je huis hebt staan mee moet. Je moet ook dingen weg doen. Zo kan je redelijk wat geld besparen. Ook kan je het verkopen. Op deze manier kan je er ook nog geld voor krijgen.
  • Verhuisdozen moet je niet nieuw kopen, dit kost heel veel geld. In plaats van nieuwe dozen aanschaffen kan je ook tweedehands dozen kopen.
  • Het moment van verhuizen kan ook veel geld schelen. Bij het verhuizen op een doordeweekse dag, midden op de dag is veel goedkoper dan in de avond of het weekend. De kosten om een dag vrij te nemen is misschien wel minder als dat je in het weekend gaat verhuizen.