Selecteer een pagina

Er zijn heel erg veel verschillende instrumenten en er zijn ook erg veel verschillende mensen die de instrumenten bespelen. Het leuke aan instrumenten bespelen is dat iedereen het kan leren, het maakt niet uit hoe jong of hoe oud je bent, je kan het namelijk op elke leeftijd nog leren. Muziek verbindt, je leert er nieuwe mensen door kennen en je kan van elkaar leren. Als je wilt beginnen met muziek maken of met een instrument bespelen wordt het aangeraden om bijvoorbeeld een tweedehands piano aan te schaffen, als het toch niks voor je is ben je niet een hele hap geld kwijt aan een nieuwe piano. 

Wat zijn klassieke instrumenten?

Er zijn erg veel klassieke instrumenten en ook erg veel verschillende. Het verschil tussen klassieke en andere instrumenten is erg duidelijk te herkennen aan het geluid wat ze produceren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook elektrische instrumenten, dat is een erg duidelijk verschil met een klassiek instrument. Vaak zijn de klassieke instrumenten minder modern en zul je ook minder vaak tegenkomen in up tempo nummers van tegenwoordig. Een paar voorbeelden van klassieke instrumenten zijn een piano, gitaar, viool, cello en nog veel meer andere instrumenten. 

Wat is het meest klassieke instrument?

Doordat er zo veel verschillende klassieke instrumenten zijn, zijn er ook veel populaire klassieke instrumenten. Vier van de populairste klassieke instrumenten zijn: 

  • De piano, dit is een instrument wat erg populair is om te bespelen, dat komt door het mooie geluid wat een piano maakt. Stel je wilt een piano kopen, wordt het aangeraden om eerst op een tweedehands piano te kopen. Piano’s zijn namelijk erg kostbaar en het zou zonde zijn als je er achter komt dat je het toch niet leuk vind.
  • Een gitaar, dit is een ook een erg populair instrument, dit wordt vaak bij alle liedjes gebruikt. Dat komt doordat het een erg gangbaar instrument is, iedereen kan het namelijk makkelijk leren.
  • Het drumstel, dit is een groot instrument wat je ook erg gangbaar is om te gaan leren, hier zullen je buren waarschijnlijk iets minder blij mee zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Als je het eenmaal kan spelen kan je er erg veel mee doen. 
  • Viool, dit is van alle vier de minst populaire. Je kan er niet heel hard geluid mee maken, zoals de drums doen. Des al niet te min is het een prachtig instrument wat een een erg mooi klassiek geluid maakt. 

Conclusie 

Doordat er zoveel verschillende instrumenten zijn, kan het lastig zijn om een keuze te maken met welke je wilt bespelen. Elk instrument heeft zijn eigen charme waardoor elk instrument iets eigen heeft. Iedereen kan een instrument leren bespelen. Kan jij een instrument bespelen?