Selecteer een pagina

Het is voor de een belangrijker dan voor de andere. Een slaapkamer is de plek waar u de meeste tijd van uw leven bent maar ook de plek waar u het langste de ogen dicht heeft. Toch is het mooi om een luxe slaapkamer te hebben. Luxe klinkt leuk maar vaak is het lastig om het ook echt te maken. In dit artikel vindt u hoe u het maakt en waar u op kunt letten. Er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat u de perfecte slaapkamer krijgt.

Kleurgebruik

Om te beginnen heeft een slaapkamer pas een luxe uitstraling wanneer het er niet rommelig uitziet. Hier zorg je voor om maximaal 4 kleuren te gebruiken. Neem 2 hoofdkleuren en 2 sub kleuren. Op die manier krijgt de kamer een eigen sfeer waardoor het luxe eruitziet. De kleuren kunt u bijvoorbeeld toepassen op de muren en op de kussens van het bed. Wanneer er te veel kleuren worden gebruikt, gaat het er chaotisch uitzien en dan is het vanzelfsprekend niet luxe.

Decoratie

Ook kunt u op de decoratie letten. Neem hierbij de kennis over het kleurgebruik mee zodat het er luxe uit blijft zien. In de kamer kunt u verschillende elementen toevoegen. Denk hierbij aan rekjes aan de muur met kaarsjes en foto’s daarop. Het is mooi maar het zorgt er nog niet meteen voor dat het er luxe van wordt. Ook kunt u zwevende nachtkastjes nemen. Plaats deze naast de bedden en dan maakt het de slaapkamer helemaal af. Zo heeft u ook wat opbergruimte.

Voor het echte werk moet u meer denken aan paneelverlichting. Zo ziet u alleen de lichten van de lamp. De lamp zelf is bedekt. Zo komt er ook meteen sfeer in de slaapkamer. Naast het licht gebruik, is het ook modern om een televisie in te bouwen aan het voeteneinde. Deze kan dan doormiddel van een afstandsbediening omhoogkomen. Het mag allemaal wat kosten maar dan kunt u wel heel relaxed televisiekijken vanaf het bed.

Het bed

Toch mag het hoofdelement natuurlijk niet ontbreken op de slaapkamer. Uiteraard moet er een bed in die ook voor de moderne uitstraling kan zorgen. Zorg in ieder geval voor een goede lattenbodem en een goed matras zodat u goed ligt. Daarnaast is de afwerking ook belangrijk. Om het er luxe uit te laten zien, kunt u kiezen voor een leren of stoffige bedekking.

Extra luxe bedden

Mocht u echt iets speciaal willen dan kunt u voor de hoog laag bedden gaan. Deze luxe bedden zijn elektrisch verstelbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld uw rugleuning omhoog doen zodat u in een zithouding televisie kunt kijken of een boek lezen. Ook kunt u in deze houding makkelijk ontbijten op bed. Daarnaast kunt u ook het gehele bed omhoog doen zodat u verder van de grond af slaapt.

Mocht u zo’n hoog laag bed willen, bekijk dan het aanbod op internet. Zo kunt een dealer vinden en langs gaan om het beste bed te testen.