Selecteer een pagina

Een verstopping in het riool kan erg vervelend zijn. Wanneer het riool verstopt is kun je dit merken aan de volgende dingen, bijvoorbeeld dat het water op verscheidene plekken in huis niet meer goed wegloopt en weer omhoog komt. Denk aan de afvoer in de keuken, in de douche en in het toilet. Als je het toilet doortrekt, hoor je borrelende en gorgelende geluiden (trek het toilet dan niet extra door want dan kun je overstroming krijgen). Wees er op tijd bij! Een rioolverstopping betekent vaak dat de rioolbuis geblokkeerd wordt, door bijvoorbeeld vetresten die zich ophopen of andere viezigheid. Je kunt een professioneel loodgietersbedrijf inschakelen. Zoals riool ontstoppen in Nieuwegein, of riool ontstoppen Maarssen. De ervaren monteurs komen graag bij je langs. Zij kijken waar het precies verstopt zit, en maken daarbij gebruik van passend gereedschap waarmee zij het problemen proberen te verhelpen. Dit doen zij tegen een vaste prijs. In heel Nederland staan zij paraat!

Riool periodiek laten reinigen

De professionele loodgietersbedrijven raden regelmatig reinigen van riolen ten sterkste aan. Vaak denken mensen pas te laat aan het inschakelen van een loodgieter, als de schade al gedaan is en de boel al verstopt zit. Indien je op tijd de monteur belt kan deze alles checken, reinigen en veel schade voorkomen! Want wanneer je te laat bent zijn de kosten die je voor achterstallig onderhoud betaalt veel hoger! Bij een bedrijf voor riool ontstoppen Nieuwegein en riool ontstoppen in Maarssen ben je trouwens verzekerd van kwalitatief hoge servers, de monteurs zijn uitstekend opgeleid en zeer gespecialiseerd. Je kunt 24/7 contact opnemen, dus ook bij plotselinge verstoppingen kunnen zij onmiddellijk ter plekke zijn. Het maakt niet uit waar de verstopping zich bevindt, zelfs als het in de kruipruimte zit kunnen zij hierbij. 

Hoe gaan de monteurs te werk?

Indien je een verstopping constateert neem je eerst contact op met de professionele monteurs. Je bespreekt het probleem en vervolgens wordt een afspraak ingepland. Een monteur komt op locatie (bijvoorbeeld bij je thuis, of op de bedrijfslocatie), en probeert het probleem te achterhalen. In overleg met jou gaat de monteur vervolgens aan de slag om, indien mogelijk, de verstopping te verhelpen. Tot slot kun je de monteur een kop koffie aanbieden. De monteurs werken tegen een vast tarief dat vooraf besproken wordt.

Kun je ook zelf je riool ontstoppen?

Het is erg lastig om zelf het riool te ontstoppen. Want waar zit de verstopping precies? Eventueel kun je met rioolontstopper (wel vaak chemisch) of met soda aan de slag. Met een theelepel soda in de afvoer kun je al best veel bereiken. De rioolontstopper kun je beter voor gebruik eerst opwarmen met warm water, dit omdat deze dan soepeler werkt, en beter ontstopt. Echter, heel vaak zitten de problemen van verstopping dieper. Je kunt dan nog wel dingen proberen als met een trekveer in de afvoer te gaan, of een hogedrukreiniger ter hand nemen. Echter: om met deze reiniging te werken heb je ervaring nodig. Kortom, veel gedoe, en indien je de ervaring niet hebt, doe je er verstandig aan contact op te nemen met een bedrijf voor riool ontstoppen Nieuwegein of riool ontstoppen Maarssen. Een professionele rioolreiniging, zoals je het zelf onmogelijk kunt doen!