Selecteer een pagina

Staal, aluminium, roestvrij staal, ijzer, koper, messing… je kan stellen dat de familie van metalen groot is! Koper, goud, draad, mat of glanzend, metaal is het paradepaardje van de industriële stijl.

Of het nu eigentijds of vintage is, jouw interieur zal ongetwijfeld metaal in al zijn vormen verwelkomen. Het samengaan van metaal en hout, een combinatie van metaal en gehard glas of marmer, beton of zelfs terrazzo, alles lijkt mogelijk.  Een industriële kast van metaal, een garderoberek of een houten barkruk, voor een industrieel geïnspireerd interieur zijn er talloze mogelijkheden. In deze blog bespreken we er een aantal.

De industriële metalen stoel

De industriële stijl heeft vele kenmerken, zoals een luifel, clubfauteuil, Chesterfield-bank, bakstenen muur, betonnen tegels, houten en een  metalen barkruk. Maar een van de essenties van de industriële stijl is de metalen stoel, die waarschijnlijk het icoon van de trend is.

De industriële hoge kruk van metaal en hout

In dezelfde geest als zijn neef de stoel, is de hoge industriële kruk (geheel met metaal bekleed of met hout of leer) die onlosmakelijk verbonden is met de fabriektrend. In onze moderne keukens worden steeds meer eilanden en barhoeken geïnstalleerd en de werkbladkruk is de perfecte zitplaats. Even esthetisch als praktisch (vaak in hoogte verstelbaar en makkelijk op te bergen onder het eiland), de kruk is een belangrijke bondgenoot voor een afgeronde industriële keuken.

De lederen en metalen fauteuil

In combinatie met leer ziet metaal er geweldig uit. Met zijn metalen onderstel en leren zitting is dit type fauteuil zowel comfortabel als stijlvol. Het is een stoel die perfect zijn plaats vindt in een industriële woonkamer.

De industriële tafel van hout en metaal

In een moderne inrichting staan grote tafels. Om echt industrieel te zijn moeten ze zijn gemaakt van  hout en metaal. Gastvrij, elegant, warm, de tafel met houten blad en metalen onderstel is dé must have voor een gezellige eetkamer.

De industriële console van hout en metaal

In de familie van houten en metalen meubelen is er een speciale plek voor de console. Om een ​​entree of een gang aan te kleden, is niets beter dan een mooie consoletafel. Als je van de klassieke industriële stijl houdt, zal de combinatie van hout en metaal je zeker bevallen. In een chique industrieel interieur gaat het in de richting van 100% metalen design, in zwart of goud. Verfijning en elegantie is daarmee gegarandeerd.

Industrieel tv-meubel

Nog steeds in het register van hout en metaal, neemt het tv-meubel ook deel aan industriële decoratie. Voet en handgrepen in metaal, de rest in hout en dus past je tv-meubel perfect in de industriële sfeer. En de liefhebbers van de chique industriële trend, kunnen kiezen voor een volledig metaal model.

Bureau in industriële stijl

Het advies aan liefhebbers van de industriële stijl die het geluk hebben om thuis een kantoor te installeren: kies voor metaal en hout.