Selecteer een pagina

Is er één ideale temperatuur voor in huis. Hier kunnen we vrij stellig over zijn. Nee, die is er niet. Het gaat hier immers toch echt over persoonlijke voorkeur: jouw huis, jouw temperatuur. 

Dat gezegd te hebben is er wel degelijk een spectrum die mensen prefereren. Deze zit zo tussen de 19 en 21 graden. Voor veel mensen zit ergens op dit spectrum de temperatuur waar het zowel niet te warm is als niet te koud. Kouder dan 19 graden zullen weinig mensen gaan. Warmer komt daarentegen wel voor, omdat sommige mensen het graag erg warm hebben in huis.

Maar de werkelijk belangrijke vraag is hoe je de temperatuur in huis het beste kunt regelen. Met andere woorden hoe zorg je er nu voor dat de temperatuur constant rond de 19-21 graden blijft. In dit artikel vertellen we je er iets meer over.

Zo houd je de temperatuur in je huis constant

Natuurlijk is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de seizoenen. In de herfst en winter is het natuurlijk van belang dat je je huis warm probeert te houden en in de zomer en lente is het van belang dat je deze koel houdt. 

In de winter houd je natuurlijk je huis warm door de verwarming aan te zetten en de thermostaat af te stellen op de gewenste temperatuur. Dit ligt natuurlijk voor de hand. Wat kun je nog meer doen? Het is vooral belangrijk dat je zorgt dat je huis goed geïsoleerd is. Dit is natuurlijk vooral een constructie probleem, en daardoor kun je er misschien weinig aan doen. Toch kun je, door deuren en ramen goed te sluiten, de warmte goed binnenshuis houden. 


In de zomer is zonwering, zoals houten jalozieën voor zonwering (klik hier voor meer informatie), van belang. Bijvoorbeeld houten jalozieën voor zonwering, maar ook shutters (klik hier voor informatie), houden de warmte buiten door zonlicht te weren. Daardoor zijn houten jalozieën voor zonwering cruciaal om je huis koel te houden. Voor meer informatie klik hier.