Selecteer een pagina

Veel mensen kunnen zich amper iets voorstellen bij wat domotica precies zijn. Laten we maar met de deur in huis vallen en je niet langer in spanning laten: domotica zijn producten die bijdragen aan het verslimmen van jouw huis, zodat jij comfortabeler en gemakkelijker kan leven. Gordijnen hoeven niet meer handmatig opgehesen te worden, lampen die per ongeluk zijn blijven branden hoeven dat niet daadwerkelijk te blijven doen, en beveiligingscamera’s hoeven niet langer een bedreiging van je eigen privacy te betekenen. Toch is het lastig om een uitputtende opsomming te geven van de soorten producten die je kan verwachten bij domotica. Om hier toch een indruk van te krijgen, is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op de website van Somfy.

Productgroepen voor elk onderdeel

Somfy is namelijk een uitgebreide leverancier van producten in domotica. Op de overzichtelijke website vindt je de producten ingedeeld in productgroepen: domotica voor terras en buitenruimte, rolluiken en screens, raamdecoratie en gordijnen, Smart Home en afstandsbediening, Camera’s en alarmsystemen, verlichting en garagedeuren. Kortom: alle zaken in je huis die je op dit moment nog al eens te veel moeite of te veel stress bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan alle gordijnen die je minstens twee maal per dag opent en sluit, de rolluiken die omhoog en omlaag moeten – dat kost allemaal tijd. Die tijd kan je terugwinnen door domotica van Somfy aan te schaffen, waarmee je met één druk op de knop je gordijnen of rolluiken sluit of opent.

Zekerheid

Ook is het voorbij met het oncomfortabele gevoel dat je nog wel eens kan overvallen als je in de auto bent op weg naar je vakantiebestemming: had ik nou eigenlijk wel alle lampen uitgedaan? En was de deur wel op slot? Met de live app van Somfy kan je live meekijken wat er precies gebeurt in je huis – althans als je een van de camera en alarm beveiligingsproducten hebt aangeschaft.